537857.jpg Jo jonkin aikaa olen seurannut erilaisia nukkisblogeja ja haaveillut ihkaomasta sellaisesta. Ja arvatkaas mitä, nyt minulla on sellainen!!! Gepettolta tilattu Talo Aurinkoinen II odottaa kokoamista. Pari koekasausta on tullut jo tehtyä ja mietittyä että mitähän taloon oikein tulisi.

Ensin oli ajatuksena tehdä hieno viktoriaaninen talo, ja tältä pohjalta suunnittelin taloa aika pitkälle. Sitten yhtenä päivänä sain ajatuksen Pikkuvähän talosta. Talo edustaisi nykyaikaa, mutta tunnelma olisi sellainen hauska, maalaisromanttinen ja vähän sotkuinen, niinkuin sen kiireisiltä asukkailta voi odottaakin.

Taloa auttaisivat perheenäiti Lispetti Pikkuvähä ( pyörittää pientä kahvilaa alakerrassa), perheenisä Armas Pikkuvähä ( kirjoittaa dekkareita), Yrtti-poika 7 v  ja perheen kuopus Taikatuike-tyttövauva.

Talo aurinkoinen II sisältää kaksi asuinkerrosta ja vintin. Asuinhuoneita on siis yhteensä 6 kappaletta + vintti, jossa ei ole alunperin väliseiniä.

Talon alakertaan olen suunnitellut seuraavanlaisen huonejaon: vasemmanpuoleisesta pikkuhuoneesta tulee eteinen valeportaikkoineen, isosta huoneesta tulee keittiö ja oikeanpuoleisesta pikkuhuoneesta kahvila.

Toisen kerroksen vasempaan pikkuhuoneeseen tulee vanhempien makuuhuone, jossa myös Taikatuike nukkuu, isoon huoneeseen tulee olohuone ja oikeanpuoleiseen pikkuhuoneeseen Yrtin huone.

Vintille rakennan kaksi väliseinää ( aika uhkarohkeaa, sillä tiloista tulee tosi pienet ). Vasemmanpuoleiseen huoneeseen tulee Armaksen työhuone, keskimmäiseen huoneeseen tulee kylppäri/wc ja oikeanpuoleiseen huoneeseen tulee sauna.

Simmoset ovat siis suuret (tai aika pienet itseasiassa) suunnitelmani!!! Toivottavasti tästä tulee jotain joskus. Nyt ei ole ollut aikaa eikä rahaa sijoitettavaksi Pikkuvähään, mutta toivottavasti projekti pääsee käynnistymään muutenkin kuin vain suunnittelun merkeissä pian.